15 december, 2007

Man skal da ha' noget fedt at se på!

Som nogen måske har bemærket har jeg tilbudt at lave storprint fra private fotos, og jeg kan kun sige, at der er nogle værksteder der kommer til at se godt ud - rundt omkring.

det ser fedt ud når billeder bliver blæst op i stor størrelse.

Så til jer der har fået billederne hængt op - sæt jer ud i garagen og nyd en juleøl, mens I drømmer om sommer og bedre vejr!!


04 december, 2007

Syg starter

Den starter jeg havde liggende klar til brug, viser sig nu at være helt død.

Hvordan kan det ske, at en starter, fuld funktionsdygtig da jeg pillede den af, nu er fuldstændig død. Det eneste den kan er, at gnistre fælt.

Så er der en af jer der læser dette, der har en liggende der ikke skal bruges, så er jeg køber.

Jeg har haft lidt travlt siden i fredags, så det er kun blevet til at få skruet gearkassen på og testet starteren.

Men det betyder ikke, at jeg ikke har lavet noget der har med biler at gøre. De fleste der kikker ind her, er vel klar over, at jeg er redaktør på MG bladet. I den forbindelse laver jeg også den årlige kalender. De seneste dage har jeg lagt sidste hånd på lay-outet og fået de sidste tekster på plads i kalenderen for 2008. Nu glæder jeg mig som en lille dreng til at få den trykt og ud. Jeg er en stor fan af gamle billeder og især gamle racerbilleder, der udstråler en autensitet man bare ikke kan lave idag med alle vores digitalkameraer.

Da jeg blev konfirmeret fik jeg et forstørrelses af min far, der selv havde været fotograf i mange år - jeg har iøvrigt stadig hans gamle kamera - Kodak Retina lla - med foldebælg, så optikken kan foldes ind, og kameraet bliver så fladt, at man kan ha' det i lommen.

Meget praktisk, da han bl.a. tjente sine penge som selskabsfotograf. Han tog ud til festen lige omkring det tidspunkt, hvor selskabet satte sig til bords, tog billeder hele raden rundt - det var dengang man tog selskabsfotos parvis rundt om bordet - det er der sikkert mange der kan huske. Nå, men så tog han scooteren hjem - en Lambretta 175 med sidevogn - fremkaldte billederne, lavede et aftryk, kørte tilbage til festen og lod billederne gå rundt sammen med en bestillingsseddel så alle kunne nå at bestille inden de giik hjem.

Jeg selv lavede mange billeder i en del år efter min konfirmation, og til jeg var et stykke op i tyverne. Jeg har bl.a. en del gamle billeder fra MG arrangementer sidst i 70'erne. Også billeder fra de arrangementer MG klubben på Sjælland lavede på Ring Djursland. De billeder fra dengang har lidt af den samme autensitet jeg taler om!

Det var en lang historie for at fortælle, at jeg har været så heldig, med venners hjælp, at finde en super fyr, der idag bor på Hawaii, men som sidst i 50'erne og først i 60'erne kørte race i MG'er, og som dengang tog en masse billeder.

Han har skrevet om hans tid med bilerne og sammen har vi valgt billeder - et stort arbejde - og det var mange gange med stor ærgelse at jeg ikke kunne få plads til enten det ene eller det andet billede.

Så meget, at jeg er begyndt at snakke med samme mand om at lave en bog - nu må vi se, om det lykkes at få ham overtalt - jeg håber!

01 december, 2007

Home alone

Lige pludseligt, uden det var planlagt fandt jeg mig selv alene hjemme en hel fredag aften. Og det fladt sammen med, at stumperne til motoren var på plads, så hvad var mere naturligt end at arbejde i garegen hele aftenen - det vil sige, jeg havde egentligt flyttet motoren over i værkstedet på vores nye firma adresse, men et er, at jeg måtte køre hjem og hente værktøj og stumper 2 gange, og noget andet er, at det altså er hyggeligt i min egen garage, så jeg flyttede alle motordele tilbage i garagen, og skruede og samlede til ret sent.

Men nu står den der også - motoren.

Ventilerne er stillet (grovindstillet med kold motor) så det skal selvfølgeligt finjusteres, når motoren snart starter.

I dag har jeg haft gearkassen skruet løsligt på, bare for at se, at tingene passer sammen...og det gør det tilsyneladende.