31 januar, 2014

Jubilæum

Jeg har jubilæum i disse dage - nu er det 1 år siden jeg har skrevet noget her på bloggen.

Jeg må nok indrømme, at jeg er gået istå, med skriveriet, og at jeg ikke har været inspireret til noget som helst i lang tid.

Det er ikke kun skriveriet der er gået istå, jeg fik ikke kørt noget race sidste år, af betydning - bortset fra i Århus, hvor jeg havde både bil og motorcykel med.

…og når jeg nu skriver, at jeg ikke fik kørt noget race, så er det jo en sandhed med modifikationer, for på motorcyklen fik den fuld rulle sidste år, jeg har bare været lidt i en identitetskrise, for alt den her blog startede med, var jo bilen, så jeg har ikke rigtigt synes motorcyklen har hørt til i her.

Men nu er jeg kommet til den konklusion, at bloggen jo egentligt handler om hvad jeg laver i race-mæssig henseende, så selvfølgeligt skal jeg skrive om min(e) motorcykle® også.

Så velkommen til en ny og genopstanden blog - og det kan godt være jeg hen ad vejen skal lave lidt om i design og navn (jeg ved ikke om det kan lade sig gøre at ændre blognavn) så det bliver lidt bredere.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er blevet hooked på de to hjul istedet for 4. 
Det er der flere grunde til. Vi har et super sammenhold blandt os kørere af de gamle motorcykler - det er der også i bilerne - tildels - for stemningen har vendt noget de allerseneste år blandt bilfolket - det skal jeg ikke komme nærmere ind på her hvorfor, men bare konstatere, at stemningen i de to lejre ikke tåler sammenligning.

En anden, og bestemt væsentlig grund er, at jeg føler mig hjemme på to hjul - jeg har en helt anden fornemmelse af det at være ét med maskinen.

En tredie grund er, at jeg kom godt fra start sidste år på motorcyklen. Der er ikke så mange der kører på 250cc som jeg her i Danmark, så eneste mulighed for at køre med om et DM var i 350cc klassen, så da jeg kunne konstatere det ved første løbsweekend kørte jeg naturligvis med i 350cc klassen.

Efter de første heats, lå jeg ved sammenspil af forskellige sammentræf nummer 3 sammenlagt…hmmm - det kunne da godt være det var en go ide at køre fuld sæson på Ducati'en.

Som tænkt så gjort, så jeg kørte med i alle afdelinger, og op til sidste afdeling lå jeg 2'er, med mulighed for at avancere - vi lå ret lige os tre i spidsen.

Sidste afdeling, som var på Jyllandsringen, var det traditionelt store arrangement med de gamle cykler, og vi var 27 - 28 kører i 350cc klassen - der var nogle hurtige herrer fra Norge, Sverige og Finland til stede, da det samtidigt var en afdeling i NM - nå men hen i 1. heat lå jeg godt til - på en 7. - 8. plads, men vigtigere foran de to andre der kunne blive danmarksmestre. På sidste omgang med en halv omgang igen, fik jeg på en eller anden måde fjumret stelledningen til min "dødmandsknap" hevet af, eller den rystede simpelthen af - man skal vide, at sådan en gammel motorcykel får nogle tæsk igennem sådan et heat - nå men til speakerens råb om, at nu var den Ducati vist færdig, fik jeg rullet ind til siden. Idet ledningen ryger af, fortsætter motoren selvfølgeligt med at trække benzin ind, men da det ikke bliver antændt, bliver det sendt direkte videre ud i den meget varme udstødning, hvor det bliver antændt med en stikflamme på et par meter til følge.

Den tid det tog at få fundet fejlen, sat ledningen på og blive skubbet igang igan, var jeg dumpet så langt ned, at jeg ikke fik nogen placering.

Sidste heat var jeg igen på startgritten, og sluttede som nummer 7 ud af de 27-28 deltagere - meget tilfredsstillende taget i betragtning, at jeg mangler 100cc.

Jeg brugte en del tid sidste år på at tænke over, hvad det er jeg gerne vil i racesammenhæng.

Min beslutning, som bestemt ikke har været nem er blevet, at jeg fortsætter på motorcyklen, men da var jeg også overbevist om, at skulle jeg fortsætte på de 2 hjul, skulle det være på en anden motorcykel - en større, så i efteråret fik jeg mulighed for at tuske/bytte mig frem til en cykel i den klasse jeg gerne vil køre i - 500cc klassen - for mig lig med kongeklassen i Road Race - det er den mest klassiske af alle klasser, og når man kikker på klassikerløbene rundt om i Europa, så er der altid mange 500cc, hvilket betyder, der er altid nogen at køre imod.

Min nye motorcykel er en Triumph Speed Twin T5A, med en tunet Daytona motor.

Nu er jeg så igang med at lave lidt småjobs på den, så den bliver klar til sæsonnen 2014, og hvis du har lyst til at læse om det, er du velkommen tilbage her en gang imellem.