03 oktober, 2011

En super weekend

Ikke kun vejrmæssigt, der dog også var helt suverent - fantastisk med så varm og solrig en weekend så sent på året.

Da jeg meldte mig til weekenden var det jo koldt og vådt, så samtidigt bestilte jeg overnatning på et nærliggende "Bed & Breakfast" - det viste sig ikke at være helt nødvendigt, men når det er sagt, så var det altså koldt om natten, så det var fint nok.

Jeg kom til Ringen fredag eftermiddag omkring 2-tiden - i rigelig go' tid til at jeg i ro og mag kunne stille telt og værktøj op og klar. Op til weekenden havde jeg jo gearet raceren om, men jeg havde taget med, så jeg kunne lave det om på stedet. Midgetten er heldigvis meget nem at geare forskelligt - det tager vel en times tid at skifte klumpen i differentialehuset.

Den tekniske kontrol blev overstået - og når jeg skriver overstået, så skal det forståes i bogstavelig stand - det er noget rod mange gange, og fredag var ingen undtagelse. Jeg forstår ikke, at man ikke laver "vandrende" TK som i København og Århus. Her står vi i en lang kø, og må skubbe bilerne, da ingen racere må startes før lørdag. Men det mere groteske var, at TK Begyndte at lave kontrollen på bilerne i køen, men på trods af, at jeg havde fået min bil godkendt, skulle den alligevel skubbes helt op og igennem TK-teltet, for jeg kunne få tjekket min licens - hvorfor skulle den med helt derop? Aner det ikke - nå, men der skal selvfølgeligt være plads til forbedring, så kunne man passende lave det om til næste år.

Tidtagning lørdag morgen.
Banen var glat i morgentågen, og jeg skøjtede noget rundt, men senere da jeg snakkede med nogle af de øvrige kørere, fandt jeg da ud af, at det ikke kun var mig der synes det var glat.

Værre var det dog, at den gearing jeg havde valgt, var lidt håbløs - dels kunne jeg ikke udnytte accelerationen fordi det var glat, men jeg løb også ud for omdrejninger flere steder på banen. At jeg alligevel valgte at køre med den udveksling til 1. heat skyldes, at jeg gerne ville prøve den på tør bane.

Tidtagningen gav heller ikke nogen særlig go' startplacering -naturligt nok.

Selvom det ikke var med de helt store forventninger jeg startede heatet, skulle det vise sig, at der alligevel kom lidt sjov ud af det. Kort henne i heatet fik jeg nemlig øje på Palle i hans røde Midget - og det sker jo ikke hver dag, at han blander sig i bundstriden, men jeg fik listet forbi ham - retfærdigvis skal det nævnes, at han havde problemer med benzintilførslen.

Jeg havde tilfældigvis og for første gang monteret et lille billigt kamera bag på bilen. Hvor heldigt var det lige? Lige den dag, hvor Palle ligger der :)


I skal ikke tage jer af datoen på videoen...jeg har ikke fundet ud af hvordan man indstiller den

Lørdag eftermiddag gearede jeg MG'en tilbage til min 4.55 med spær, og det gav en gevaldig forskel - I søndagens tidtagning var jeg 3-4 sek. hurtigere end lørdag, og personlig bedste tid på JR - det var meget fint. Især fik jeg for første gang i raceren en helt anden fornemmelse for at holde en højere fart i svingene ved at slide en smule, og styre kurven med speederen - en ret fed fornemmelse.

Det var Palles kommentarer til min kørsel, som han jo havde set bagfra om lørdagen der fik givet mig skubbet, så jeg noget mere skub i bilen - så tak for rådene. Man bliver ikke racerkører på én dag. Det er en proces, der tager kortere eller længere tid, men jeg føler selv jeg fik taget et stort skridt i den rigtige retning.

I heatet søndag, fik jeg en ok start, og det lykkedes mig, at få mig bidt fast i Jørn Rasmussens Mini langt det meste af heatet - indtil fvi røg i noget trafik, som Jørn kom bedre igennem end mig. Men bare det, at jeg holdt mig indenfor 50 m af Jørn så lang tid, viste mig, at jeg er på rette vej - køreteknisk.

...og så er sæsonnen forbi...lidt ØV.

Tilsidst vil jeg gerne takke alle de medlemmer af MG klubben der kikkede forbi på Ringen i søndags. Uffe Madsen havde fået lavet en aftale med JR om, at medlemmer der kom i MG fik gratis adgang mod at udstille bilerne på en bestemt parkeringsplads. 40 biler eller lige deromkring dukkede op...flot syn.

...og skulle der være én der har et billede eller to af min racer i aktion, så må I da gerne sende dem til mig.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag jobbar på det!!
Kristian J

4.10.11  

Send en kommentar

<< Home