24 september, 2008

Goodwood

Jeg kørte desværre ikke det sidste løb i år - på Sturup.

For rigtig længe siden, før løbsplanen blev offentliggjort, købte vi (de mere eller mindre sædvanlige) 4 fra MG klubben billetter til weekend arrangemnetet på Goodwood. Jeg købte min billet med den indstilling, at det da umuligt kunne støde ind i racekalenderen - jeg mener med så mange weekends at vælge imellem - men altså nej, det var altså i sidste løbsweekend.

Hvis du ikke ved hvad Goodwood er, så kommer her en lille beskrivelse.

Goodwood er et gods i det sydlige England, hvor der fløj bombefly fra under 2. verdenskrig. Sidst på krigen, i 1948, savnede englænderne underholdning, og én eller anden fandt på, at forsyningsvejen hele vejen rundt om landingsbanerne var som skabt til race. Man fandt så gamle køretøjer frem - faktisk kørte man med alt, bare det havde hjul.

Efter krigen fortsatte man med at køre race på Goodwood. Helt frem til 1965, hvor bilerne blev for hurtige til banen.

Det er efter samme mønster mange af Englands motorbaner er opstået.

I 1992 overtog den nuværende Lord March godset, og han gik straks igang med at renovere anlægget. Det tog noget længere tid, end han havde planlagt, men i 1998 åbnede han dørene for det første Goodwood revival.

Alle de biler der bliver udvalgt til at deltage er fra perioden 1948 - 1965.

Ud over rigtig spændende race er hele området ført tilbage til noget der ligner 1950 - 60'erne og hovedparten af tilskuerne er klædt ud i tidstypisk tøj.

Man kan med god ret sige, at det er én stor engelsk picnictur.